Leestijd 1 minuut

Luisteren is een vaardigheid, een innerlijke noodzaak!

Daarom voelen de meeste jongvolwassenen (18 t/m 25 jarigen) zich niet gehoord en gezien. RIVM-publicatie 10-06-2022

Dus vanaf september 2022 blog ik via ONGEHOOORD door mijn persoonlijke ervaringen op het gebied van niet gezien en gehoord worden, te vertalen/samen te vatten, en in dichtvorm met jou te delen.

Net als ik al jouw antwoorden tijdens jouw whatsapp interview zal vertalen middels een ode-aan-jou-in-dichtvorm.

Jouw proces als het ware vertaald in een ONGEHOOORD gedicht.

Zo krijg je een origineler idee hoe jouw ode eruit zou kunnen komen te zien na een whatsapp interview.

Jouw ode is uiteraard alleen voor jou en blijft net als jijzelf dus anoniem.

Ik vind het heerlijk om echt naar verhalen te luisteren. Van mijn vrouw, mijn kinderen, van een vriend, vriendin of familielid, maar ook van een vreemde.

Naarmate ik ouder word lukt het me beter om echt te luisteren. Zelf doe ik dat door te vertragen, te verbinden en te genieten. Een ideale cocktail om de ander te zien en te horen zoals hij of zij daadwerkelijk is en mag zijn.

Wat is het vurrukkulluk om met woorden te spelen. Het blijkt dat ik een gevoel heb ontwikkelt om woorden achter woorden als het ware te zien en horen.

Simpel gezegd houdt dat in dat ik het een uitdaging vind om mensen open vragen te stellen. Het middel dat ik daarbij dus gebruik is interviewen via whatsapp.

Met (ge)dichten als ode/samenvatting hoop ik nieuwe wegen voor jou te openen. Ik wens jou veel wijsheid en leesplezier toe.

Doe ter kennismaking voor €7 (ipv €17) een interview-scan en ervaar zelf hoe het is om via whatsapp geïnterviewd te worden.

In liefde René