Reviews


⚪ Je maakte me erg nieuwsgierig René en weet dat ik blij ben geweest met je indringende vragen. Het maakte me weer aan het nadenken en overwegen over ‘toen’ en de impact op ‘nu’. Op mij, op mijn kinderen, op keuzes van toen. Inzichtelijk gekregen hoe ik ook erg veranderd ben, hoeveel ik heb bijgeleerd en hoe dankbaar en tevreden ik nu ben en mag zijn. En ha! Je hebt me ontmaskerd!! Goed van ons… Ik weet het al lang, het was me al lang geleden gezegd, maar ik moest ernaar groeien en wilde er destijds nog niet aan. Alles wat er is gebeurd (en niet gebeurd) is een groeiproces geweest naar nu, met ondersteuning van ons interview. Door dit interview, de en daardoor een hernieuwde kijk op mezelf, ervaar ik de laatste weken dat ik eindelijk mijn energie weer terug krijg. Dat is iets waar ik erg dankbaar voor ben. Dank je wel….delen is helen.

Gitta V

⚪ Met het interview nam ik een sprong in het diepe.  Het contact met René was vanaf het eerste telefoontje ontspannen, geruststellend en duidelijk. Zijn vragen waren helder en doelgericht, wat voor mij als geïnterviewde zeer prettig was. Ik kon bij de angst en de veroorzaker van mijn paniekaanvallen blijven, zonder getriggerd te worden door andere emoties, zoals schaamte, verdriet en woede. René zijn manier van interviewen was helder en doelgericht. En “boy o boy”, wat heb enorm veel aan deze manier van interviewen gehad. Door de harde confrontatie en het benoemen van de angsten, is als het ware een ui rokje voor rokje afgepeld en heeft mij inzichten gegeven in de bronnen van de angsten en van de angsten die nu de regie hebben in mijn leven. En daar wil ik hem heel hartelijk voor bedanken.

Fay M

⚪ Wat ben ik jou dankbaar voor dit interview. Het heeft mij zoveel gegeven. Ik heb deze originele samenvatting met een traan van trots gelezen. Het heeft mij zoveel inzicht, kracht en energie gegeven. Ik kijk naar een compleet beeld van hoe het was en nu is. Daar word ik vrolijk van. Het verleden en de toekomst van het leven is een wonderbaarlijke gebeurtenis. Het maakt je zoals je bent.
Ik ga Het echte luisteren dan ook aanraden bij anderen. Deze mensen zullen hier net als ik, ook baat bij hebben.

Kazimir S

⚪ Hoe ben je bij Het echte luisteren terechtgekomen? Wat mij heeft getriggerd is de intentie achter jouw project. Jouw oprechte interesse en je integere houding. Dat, samen met jouw eigen ervaringen en de manier waarop, haalde mij over de streep om dit met jou aan te gaan. Heb ik al een nieuw bericht? Deze vraag hield mij dagenlang bezig. Vol verwachting opende ik twee weken lang iedere dag mijn social media en zocht naar een nieuw bericht van René. Zijn manier van interviewen – werd een vast ankerpunt op mijn dag. Ik heb mij verwonderd over zijn vragen, hoe persoonlijk en verrassend die waren. Sommige antwoorden leken lastig te geven, maar het resultaat: onvoorstelbaar mooi. René heeft mij aan het denken gezet en een spiegel voorgehouden. Een spiegel die je als schrijver niet vaak voorgehouden krijgt. Bedankt René, voor jouw integere en originele samenvatting van mijn leven, mijn vragen én mijn antwoorden.

Irene C